Artwalk

Vorig jaar vond de bijzondere jubilieumeditie (10e jaargang) van de Ciro Artwalk plaats. Gedurende drie maanden - van 18 juni tot 18 september 2017 - konden bezoekers een unieke kunstwandeling in het groen maken. De gratis toegankelijke route in en rondom het terrein van Ciro in Horn trekt jaarlijks vele honderden bezoekers.

 

Anders kijken

De Ciro Artwalk past in de gedachte dat creativiteit de bodem moet zijn om de beste zorg te leveren. Met anders kijken kunnen vastgeroeste patronen worden doorbroken en dat maakt ooit het verschil. Net zoals Ciro het verschil wil maken met de gespecialiseerde behandelingen voor patiënten met zeer ernstige long- en hartaandoeningen. 

Kunst, natuur en zorg komen samen 

Alle opgestelde werken van de Ciro Artwalk vormen samen met de bosrijke omgeving een bijzonder geheel. De beelden roepen verschillende emoties op – kunnen confronterend of juist grappig zijn, maar geven vooral ruimte aan eigen verbeelding. De kunstwandeling in het groen zorgt voor ontspanning en nodigt uit tot een goed gesprek. Juist dit zijn twee elementen die patiënten van Ciro tijdens een zwaar revalidatieprogramma verlichting kunnen bieden.

 

Breng in 2018 weer een bezoek aan de Artwalk! Deze nieuwe editie van de Artwalk vindt plaats van 3 juni tot 3 september 2018.

 

Beeld Moeder Aarde II naar Ciro!

Het bronzen sculptuur van Ann Deman - Moeder Aarde II is momenteel te bewonderen bij Ciro. Het was een hele operatie om het beeld van maar liefst 9 x 4 meter op ons terrein te plaatsen. Benieuwd hoe dat ging? Bekijk het filmpje!  

 

 

 

Bekijk hieronder een kleine collage van beelden die tijdens de Artwalk 2017 waren te bewonderen!