Artwalk

Iedere zomer organiseert Ciro de Artwalk: een wandelroute waarop kunstwerken van verschillende materialen worden geëxposeerd. In het kader van het 100-jarig bestaan van Ciro is de Artwalk dit jaar ingericht als kunsthistorische route. De wandelaar wordt meegenomen in de geschiedenis van Ciro. Op 6 juni is de officiële opening. De Artwalk is te bezoeken tot 6 september.

 

Over de Ciro Artwalk

Ongeveer dertig kunstenaars hebben meegewerkt aan de Artwalk, waarvan mevrouw Rita van Gompel de curator is. Ruim 100 kunstwerken zijn te bewonderen in de bosrijke omgeving van Ciro. Met prachtige beelden van nieuwe kunstenaars én kunstenaars die we al kennen met nieuwe werken. De gratis toegankelijke route in en rondom het terrein van Ciro in Horn trekt jaarlijks vele honderden bezoekers. De route is rolstoeltoegankelijk.

Anders kijken

De Ciro Artwalk past in de gedachte dat creativiteit de bodem moet zijn om de beste zorg te leveren. Met anders kijken kunnen vastgeroeste patronen worden doorbroken en dat kan het verschil maken. Net zoals Ciro het verschil wil maken met de gespecialiseerde behandelingen voor patiënten met zeer ernstige long- en hartaandoeningen. 

Kunst, natuur en zorg komen samen 

Alle opgestelde werken van de Ciro Artwalk vormen samen met de bosrijke omgeving een bijzonder geheel. De beelden roepen verschillende emoties op – kunnen confronterend of juist grappig zijn, maar geven vooral ruimte aan eigen verbeelding. De kunstwandeling in het groen zorgt voor ontspanning en nodigt uit tot een goed gesprek. Juist dit zijn twee elementen die patiënten van Ciro tijdens een zwaar behandelprogramma verlichting kunnen bieden.

Kijk voor meer informatie op de jubileumwebsite 100jaarciro.nl

 

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van de opening van de Ciro Artwalk 2019!

(foto's van Gerard Verhagen Fotografie)