Nieuws

24-11-2016

21 november – 2e bijeenkomst Ciro Patiënten Academy: Informatieavond in teken van ‘bewegen’ en ‘stoppen met roken’

Op maandag 21 november start om 18.45 uur de tweede bijeenkomst van de CiroPatiënten Academy in Horn. Deze keer komen de thema’s ‘noodzaak van bewegen bij chronische ziekte’ en ‘stoppen met roken’ ter sprake.

Hoewel iedereen weet dat roken slecht voor je is, blijft stoppen met roken voor veel mensen lastig. Hoe pak je dat nu goed aan, stoppen met roken? Onze psycholoog vertelt hier graag meer over. Bewegen is voor ieder mens belangrijk, maar bij een chronische ziekte niet altijd even gemakkelijk. Een van onze fysiotherapeuten gaat dieper in op de noodzaak van bewegen bij een chronische ziekte en geeft ook direct tips.

Kom met elkaar in contact

Tijdens de avond kunnen daarnaast lotgenoten met elkaar in contact komen en is er ruimte voor het stellen van vragen. De avond start om 18.45 uur (locatie Hornerheide 1, Horn) en duurt tot ongeveer 21.00 uur. De avond is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in het aangeboden thema. U hoeft niet verbonden te zijn aan Ciro.

Inschrijven is gratis en mogelijk door een mail te sturen voor 16 november met uw gegevens naar cirobestuurssecretariaat@ciro-horn.nl.

Programma

18:45 – 19:00 uur Ontvangst
19:05 – 19:30 uur

‘Noodzaak van bewegen bij chronische ziekten’, door fysiotherapeut

19:30 – 20:00 uur ‘Stoppen met roken’, door psycholoog
20:00 – 21:00 uur  Vragen en discussie. Mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan