Nieuws

17-06-2019

Ciro Artwalk 2019 van start gegaan

Waar kunst en kunde elkaar ontmoeten.
Unieke kunstwandeling in een bosrijke omgeving van 16 juni tot 16 september 2019.

Gisteren werd de 12e editie van de Ciro Artwalk officieel geopend door de burgemeester van de gemeente Leudal, Arno Verhoeven. Bezoekers kunnen vanaf nu dagelijks de unieke kunstwandeling in het groen bezoeken op het terrein van Ciro in Horn. De Ciro Artwalk is tot en met 16 september gratis toegankelijk.  

Het betreft dit jaar een bijzondere editie, want er staan niet alleen meer dan 100 kunstwerken van prominente kunstenaars uit binnen- en buitenland opgesteld. Ook twee historische gebouwen op het terrein van Ciro zijn geheel opgeknapt en meer dan het bezoeken waard. Zowel de boskapel als het van oudsher zogenaamde lighuisje op het terrein zijn opengesteld voor bezoekers.

Kunst en kunde komen tot leven

Ciro weet al vele jaren kunst en kunde met elkaar te verbinden door de Ciro Artwalk. “We zoeken met respect de ontmoeting met de patiënt, de maatschappij en de omgeving”, aldus Ingrid Augustin, bestuurder van Ciro. “Kunst kan confronteren, maar geeft ons als expertisecentrum een extra opening om het gesprek aan te gaan met onze patiënten. Juist door deze dialoog wordt kennis gedeeld die op het eerste gezicht niet zichtbaar is. Het biedt onze behandelaars mogelijkheden om buiten de eigen kaders te denken en zo daadwerkelijk te vernieuwen in de zorg. Graag laten we ook bezoekers kennismaken met kunst én Ciro.”

Gratis toegankelijk voor iedereen

De Ciro Artwalk is van 16 juni tot 16 september 2019 dagelijks gratis toegankelijk van 9.00 uur tot 17.00 uur. De wandelroute gaat over verharde paden en is daarom geschikt voor mensen met een beperking. De start is bij de hoofdingang van Ciro, waar ook een wandelbrochure verkrijgbaar is. Kijk voor meer informatie en een sfeerimpressie op: www.ciro-horn.nl/artwalk.