Nieuws

28-03-2019

Ciro op 2 april te zien bij Omroep Max

Ciro is volgende week dinsdag 2 april om 21.20 uur te zien in het nieuwe programma ‘De Zorgwaakhond’ van Omroep Max (NPO1).
Er vindt in de media veel berichtgeving plaats rondom de zorg, het zorgstelsel en de moeilijke keuzes die soms gemaakt moeten worden. Het programma, gepresenteerd door Jan Slagter, gaat op zoek naar oplossingen voor problemen waarmee individuele patiënten te maken krijgen.

Dr. Frits Franssen (longarts) en dr. Daisy Janssen (specialist ouderengeneeskunde) zijn voor het programma geïnterviewd. Zij geven hun visie op de longziekte COPD, waar maar liefst 600.000 Nederlanders mee te maken hebben. Ciro is gespecialiseerd in het bieden van behandelingen op maat voor onder andere deze groep patiënten. Voor andere (zorg)instellingen, die niet dagelijks met COPD-patiënten te maken hebben, kan het soms lastig zijn om de juiste zorg te bieden. Mede omdat COPD een complexe chronische ziekte is, waarbij patiënten vaak meerdere bijkomende aandoeningen hebben.

Door mee te werken aan het programma geven we een toelichting en tips voor deze algehele uitdaging, waar niet altijd direct een goede oplossing voor bestaat. Als gespecialiseerd centrum is het bijvoorbeeld onmogelijk om alle COPD-patiënten van Nederland te behandelen. Daarom vinden we kennisdeling belangrijk, zowel met andere (zorg)instellingen als met het grote publiek als het gaat om het informeren over COPD.