Nieuws

01-05-2020

Ciro start reguliere zorg in kliniek weer op

Vanaf woensdag 6 mei ontvangt Ciro weer patiënten in de kliniek voor een behandelprogramma op maat. Het gaat om behandelingen die eerder vanwege het coronavirus zijn onderbroken.

De groep patiënten die als eersten weer bij Ciro behandeld gaan worden, zijn de patiënten van wie de behandeling tijdelijk is gestaakt. Zij zullen stapsgewijs instromen. Daarna volgen patiënten die wachten op een behandeling, maar die nog niet eerder begonnen waren. Ciro blijft daarnaast COVID-19 patiënten ontvangen die eerder in het ziekenhuis zijn opgenomen en verder moeten werken aan hun herstel. Dat herstel is vaak langdurig. Deze patiënten liggen op een aparte afdeling en komen niet in contact met patiënten die het reguliere behandelprogramma van Ciro volgen.

Ciro staat klaar

′Het hele team van Ciro staat klaar om de eerste groep patiënten wederom te ontvangen′, aldus Ingrid Augustin, bestuurder van Ciro. ′Het is uiterst vervelend dat behandelingen eerder onderbroken moesten worden. De afgelopen weken heeft het team telefonisch contact gehouden met patiënten voor wie dit het geval was. Het doet ons goed dat patiënten weer graag naar Ciro komen. Wat ons betreft is het een duidelijk signaal dat de geboden zorg voor patiënten met bijvoorbeeld ernstig COPD en astma zeer belangrijk is.′

Extra preventieve maatregelen

Een veilige omgeving voor patiënten en medewerkers staat vanzelfsprekend voorop. Daarom zijn er extra preventieve maatregelen genomen in het gebouw van Ciro. Alle patiënten verblijven op een 1-persoonskamer. Bij de start van het reguliere behandelprogramma worden extra coronatesten uitgevoerd bij onze patiënten. De uitvoering van het programma is aangepast op de coronamaatregelen.