Nieuws

17-01-2017

Ciro zamelt €6663 in voor 3FM Serious Request

Ciro heeft in de aanloop naar Kerst een bedrag van €6663 ingezameld voor de actie Serious Request van radio 3FM. In de nacht van 22 op 23 december hebben medewerkers de opbrengst in estafette van Roermond naar het Glazen Huis in Breda gebracht.

De actie sloot bijzonder goed aan bij de missie van Ciro om de persoonlijke en maatschappelijke gevolgen van onder andere longaandoeningen te bestrijden. ‘Omdat wij ons bij Ciro dagelijks inzetten om mensen met een longziekte te behandelen, wilden we ook een bijdrage leveren aan Serious Request. Wij zijn heel blij met de inzet van medewerkers en patiënten. De actie heeft een prachtige opbrengst opgeleverd’, aldus Ingrid Augustin, Raad van Bestuur Ciro.

Inzet medewerkers en patiënten

Ciro heeft de ruim 6,5 duizend euro ingezameld met acties van medewerkers, donaties en sponsorgelden. ‘Ook patiënten waren betrokken bij de actie. Zij konden geld inzamelen door beweegminuten te sparen, die werden omgezet in een sponsorbedrag’, legt longarts Frits Franssen uit.

Longontsteking bij kinderen

Serious Request zamelt dit jaar namens het Rode Kruis geld in voor kinderen met een longontsteking, een ziekte die ieder jaar meer dan 900.000 levens eist. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie.

Ciro Estafette Run

De run startte op donderdagavond 22 december om 21.30 uur bij de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Een team van 14 renners en 7 fietsers legde vervolgens de afstand van 111,5 km af in de nachtelijke uren. Vrijdagochtend om 10.30 uur arriveerde het team bij het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda.

Ciro wil iedereen die aan de actie heeft bijgedragen hartelijk bedanken.