Nieuws

11-05-2020

COVID-19 revalidatie bij Ciro in Telegraaf-artikel

De Telegraaf had afgelopen zaterdag een mooi artikel over de revalidatie van COVID-19 patiënten. Een belangrijke rol was weggelegd voor Ciro. Longarts dr. Frits Franssen en fysiotherapeut Maurice Sillen vertellen over de impact van de ziekte op de patiënten en de aanpak bij Ciro.

Die impact is fors. Patiënten komen ernstig ziek en verzwakt bij Ciro binnen. In het artikel komt ook een patiënt aan het woord. Haar verhaal is een goed voorbeeld voor hoe het voor veel (ex-)COVID-19 patiënten is als ze bij Ciro binnenkomen: vrijwel niets meer kunnen. Maar ook: er met veel oefening langzaam maar zeker weer bovenop kunnen komen.

Eind maart was Ciro er klaar voor om deze groep patiënten van de ziekenhuizen over te nemen. Longarts dr. Franssen en fysiotherapeut Sillen vertellen in het Telegraaf-artikel over de bijzondere maatregelen om de patiënten op te kunnen nemen en om de veiligheid voor iedereen te garanderen. Inmiddels zijn er 24 patiënten gerevalideerd binnen Ciro. Het goede nieuws is dat de meeste patiënten snel opknappen. De verwachting is dat hun longen volledig herstellen.

Het volledige artikel van de Telegraaf is hier te lezen (vooralsnog via een Premium account).