Nieuws

02-03-2020

Extra maatregelen Ciro aangaande coronavirus (update 12/3)

Ciro houdt de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus via onder andere het RIVM en de GGD nauwlettend in de gaten. Alle geldende, landelijke richtlijnen worden hierbij opgevolgd. Daarnaast heeft Ciro extra maatregelen genomen om besmetting en/of verspreiding te voorkomen. Hierbij moet vermeld worden dat er binnen Ciro geen gevallen bekend zijn met het coronavirus.

Gezien de actualiteit en mogelijke vragen, zetten we hierbij de belangrijkste maatregelen op een rij;

Update 12/3:

Bezoekersregeling

  • Patiënten mogen nog maximaal 1 bezoeker per dag ontvangen. Bij de ingang staat een zuil waar handen gedesinfecteerd kunnen worden.
  • Bezoek van externen aan Ciro (bijvoorbeeld leveranciers), wordt geminimaliseerd.
  • Bezoekers die koorts hebben, hoesten en/of niezen worden verzocht Ciro niet te bezoeken.
     

Update 2/3:

Extra screening patiënten

Nieuwe patiënten die bij Ciro worden opgenomen, zullen extra gescreend worden op klachten (zoals koorts) die mogelijk duiden op het coronavirus. Ook alle huidige patiënten worden extra in de gaten gehouden. Indien een patiënt koorts heeft worden passende maatregelen getroffen.

Hygiëne maatregelen

  • Het hands-off beleid binnen Ciro is opgeschaald. Er wordt zowel aan patiënten, als bezoekers en medewerkers verzocht om geen handen te schudden of te kussen, bijvoorbeeld ter begroeting/felicitatie. Ook wordt gevraagd indien mogelijk extra afstand van elkaar te houden (minimaal 1 meter).
  • Patiënten en medewerkers worden gewezen op de hygiëne maatregelen die ook door het RIVM worden voorgeschreven, zoals extra handen wassen en niezen in de binnenkant van de elleboog om verspreiding te voorkomen. Daarnaast staan in de gangen van Ciro desinfectiepunten waar gebruik van kan worden gemaakt.
  • De schoonmaak van voornamelijk de algemene ruimtes is intensiever dan gebruikelijk.

Bijeenkomsten on hold: annulering bijeenkomst 2 maart

Als preventieve maatregel worden alle lopende bijeenkomsten tot nadere orde on hold gezet. Zo is vandaag (2 maart) de bijeenkomst van Longpunt Ciro geannuleerd.