Nieuws

06-12-2021

Focus op SARS-CoV-2 patiënten

Veiligheid voor patiënten en personeel staat bij Ciro zeer hoog in het vaandel. Vanaf het begin van de pandemie zijn constant alle passende maatregelen ingezet om SARS-CoV-2 zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Iedereen is voortdurend alert geweest. Toch hebben we niet kunnen voorkomen dat – net als in de rest van het land en het zuiden in het bijzonder – het aantal besmettingen in Ciro eind november opliep. Daarop is direct adequaat gereageerd.  

Door het toenemend aantal besmettingen kon Ciro geen veilige behandelomgeving meer garanderen voor patiënten die géén SARS-CoV-2 hebben (doorgemaakt). Dit maakte dat de meesten van hen in overleg naar huis zijn gegaan en hun behandeling later zullen voortzetten. Om contacten – en daarmee risico op besmetting – te beperken is de bezoekregeling tijdelijk aangepast en zijn enkel in het weekend twee bezoekers per patiënt per dag toegestaan.

Hulpvraag vanuit ziekenhuizen

Intussen liggen de ziekenhuizen erg vol. Er is een dringende oproep gedaan aan iedereen om waar mogelijk te helpen. Om hieraan gehoor te geven én een veilige omgeving voor opgenomen patiënten te blijven bieden heeft Ciro op 29 november besloten zich voorlopig vooral te concentreren op patiënten die SARS-CoV-2 hebben (doorgemaakt). Het gaat dan om reguliere Ciro-patiënten die onlangs COVID hebben gehad, de overname van COVID-patiënten uit het ziekenhuis die zuurstof en zorg nodig hebben en andere post-COVID patiënten met onderliggend longlijden.