Nieuws

08-10-2020

Langere wachttijden Ciro

De wachttijden voor een behandeling in de kliniek van Ciro zullen naar verwachting sterk toenemen. Reden hiervoor is dat Ciro minder patiënten kan opnemen, omdat er minder bedden beschikbaar zijn. Vanwege het coronavirus liggen alle patiënten momenteel op 1-persoonskamers. Ook wordt een isolatieafdeling met 10 bedden preventief in gereedheid gebracht.

Op deze manier kan Ciro ook passende zorg bieden op het moment dat er sprake is van een besmetting met een griepvirus of het coronavirus. Patiënten worden zo veilig geïsoleerd. Op dit moment hebben enkele patiënten het coronavirus opgelopen ondanks alle aangescherpte maatregelen, waaronder het verplicht dragen van een mondkapje in algemene ruimten.

Wachttijden

Alle bovenstaande (preventieve) maatregelen hebben invloed op de wachtlijst en wachttijden voor de behandeling van complex chronisch longfalen en hartfalen. De wachttijden zijn hier te bekijken.
Bovenstaande maatregelen hebben geen invloed op de behandeling en wachttijden die gelden voor het Slaapcentrum van Ciro.