Nieuws

03-09-2019

Longpunt Ciro feestelijk geopend

Gisteren is Longpunt Ciro op feestelijke wijze geopend! Het Longfonds, Ciro en Luchtcafé (een patiënten ontmoetingsinitiatief) hebben de krachten gebundeld en samen Longpunt Ciro opgericht: dé ontmoetingsplek voor chronische longpatiënten en hun naasten. Vanaf nu worden maandelijks gratis toegankelijke bijeenkomsten georganiseerd bij Ciro in Horn.

Na de openingswoorden van Karin Klaassen (Manager Longfonds), vrijwilligers Jan Berg en Djini Steinbach en longarts dr. Frits Franssen werd gestart met het programma. Laatstgenoemde verzorgde een lezing over de nog steeds niet te genezen longziekte COPD. Zo gaf dr. Franssen aan dat er toch positieve ontwikkelingen in de vooruitzichten en behandelmogelijkheden bij deze aandoening zijn. 
Aansluitend was er de mogelijkheid om onderling na te praten en ervaringen te delen. (tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

image2.JPG

Karin Klaassen (Manager Longfonds), Jan Berg en Djini Steinbach

image3.JPG

Dr. Frits Franssen

Volgende bijeenkomst: maandag 7 oktober

Op maandag 7 oktober staat de tweede bijeenkomst op het programma met als thema: het nut en de fabeltjes rondom griepvaccinatie. Griepvaccinatie wordt in richtlijnen aanbevolen voor alle patiënten met chronische longaandoeningen. Toch laten lang niet alle patiënten zich vaccineren uit angst voor bijwerkingen en/of twijfels over effectiviteit en veiligheid. Drs. Everste zal u bijpraten over het belang van vaccinatie en enkele fabels hierover proberen te ontkrachten. 

Voor deze bijeenkomst kunt u zich hier gratis inschrijven. Zie ook limburg.longfonds.nl.