Nieuws

01-05-2020

Online webinar: 'Geïntegreerde longrevalidatie bij COVID-19 patiënten'

Ciro Academy organiseert op dinsdag 12 mei in nauwe samenwerking met Maastricht UMC+ de online webinar: 'Geïntegreerde longrevalidatie bij COVID-19 patiënten'. Het is de eerste keer dat Ciro op deze manier, online én live, scholing aanbiedt voor professionals. Op deze manier hoopt Ciro veel deelnemers te kunnen bereiken, zodat kennis kan worden gedeeld. Inschrijven is nog tot en met 10 mei mogelijk.

Onderwerp

Bij maar liefst 38.000 Nederlanders is tot nu toe het coronavirus vastgesteld, waarvan ongeveer 1/3 van de patiënten opgenomen is geweest in het ziekenhuis en nog veel klachten ervaart. Hoe ziet daarom een uitgebreid behandelprogramma eruit ná een ziekenhuisopname? Wat weten we nu precies (en wat nog niet)? Welke beperkingen ervaren patiënten en waar moeten we op letten?

Opbrengst voor de helft naar het Longfonds

Naast het feit dat deelnemers meer kennis opdoen over deze onderwerpen, ondersteunen zij ook nog eens het Longfonds. De helft van de opbrengst (7,50 euro per inschrijving) komt hieraan te goede. Het Longfonds strijdt voor 1,2 miljoen mensen met een longziekte, én voor iedereen die blijvende longschade overhoudt aan het coronavirus.

Programma en inschrijven

Ook meer kennis opdoen over COVID-19 en geïntegreerde longrevalidatie? Bekijk het programma en schrijf u hier vandaag nog in! Niet alleen zorgverleners die corona-patiënten (willen gaan) begeleiden, zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten en psychologen, maar ook geïnteresseerden vanuit bijvoorbeeld het bedrijfsleven (denk aan farmaceutische industrie of voedingsindustrie) kunnen aansluiten.