Nieuws

15-11-2017

Wereld COPD-dag bij Ciro

Vandaag stond Ciro geheel in het teken van Wereld COPD-dag. Meer dan 150 mensen met COPD of met een partner of familielid met COPD bezochten een uitgebreid programma met workshops en informatiesessies.

Longartsen van Ciro gaven bijvoorbeeld uitleg over de nieuwste behandelmethoden en over bijkomende aandoeningen. Deelnemers konden ook aan de slag met balanstraining onder leiding van de ergotherapeut en de bewegingsagoog, aanschuiven bij een praktische sessie over vrijetijdsbesteding of uitleg krijgen over alle pufjes met medicijnen.

Aandacht voor COPD

Overal ter wereld wordt tijdens Wereld COPD-dag de aandacht gevestigd op de ziekte COPD. Dat is hard nodig, want alleen al in Nederland hebben 600.000 mensen dagelijks te maken met de gevolgen van COPD en nog eens 300.000 mensen hebben grote kans om deze ziekte te krijgen.

Tijd voor actie

Bij veel mensen is de ernst en omvang van deze longziekte niet bekend. Tijd dus voor actie vond Ciro. Daarom is Ciro gestart met een regionale campagne in de aanloop naar Wereld COPD-dag. Als afsluiting van de campagne opende Ciro vandaag tijdens Wereld COPD-dag haar deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in COPD.