Innovatie en development

Wetenschappelijk onderzoek staat aan de basis van onze persoonlijke, gespecialiseerde behandelingen.

 

Onderzoekers van Ciro werken hiervoor al jaren intensief samen met Maastricht UMC+. Dankzij nieuwe kennis krijgen behandelend artsen steeds beter grip op de variatie in het ziekteproces bij de individuele patiënt. Deze kennis is cruciaal bij het opstellen van een behandelplan op maat.

 

Onderzoek en behandeling

Binnen Ciro vindt behalve onderzoek naar ziekteprocessen en de verschillen tussen patiënten, ook onderzoek naar nieuwe behandelmethoden plaats. Onderzoekers en behandelaars trekken samen op om de behandelingen te blijven verbeteren en nog meer op maat te kunnen aanbieden.

 

Wetenschappelijke publicaties

Alle behandelingen binnen Ciro zijn vanzelfsprekend gebaseerd op wetenschappelijk bewijs (evidence-based). Onderzoekers en behandelaars van Ciro publiceren in toonaangevende, wetenschappelijke tijdschriften en in vakbladen voor professionals. Bekijk de publicaties van de afgelopen jaren.

 

P4 Medicine

De onderzoekers focussen zich op concrete resultaten op de korte en lange termijn. Ciro streeft naar een beleid waarin chronische ziektebeelden beter zijn te voorspellen en uiteindelijk te voorkomen: Personalized, Preventive, Predictive en Participatory medicine, kortweg P4 Medicine genaamd.

 

Data Center

In het Data Center van Ciro worden alle gegevens verzameld over de gespecialiseerde behandeling van chronisch zieken. We werken hier met het kennismanagementsysteem BIOMAX dat voor ons is ingericht. De privacy van patiënten is volledig gewaarborgd dankzij dit systeem.

 

Alle gegevens worden onderzocht en grondig geanalyseerd. Hierdoor kunnen we beter voorspellen wat het verloop van het ziektebeeld van een patiënt is en wat het resultaat is van onze gespecialiseerde behandelingen. Zo krijgen we meer inzicht en zien we waar eventueel ruimte is voor verbetering. 

 

  • Lees ook meer over de scholing van Ciro Academy  die gericht is op zorgprofessionals. Hier komen de laatste wetenschappelijke inzichten aan bod.