News

15-12-2020

Corona-update: Ciro scherpt maatregelen aan, maar blijft zorg bieden

Ook tijdens de nationale lockdown vanaf 15 december, zal Ciro geopend blijven voor patiënten. We zullen de reguliere zorg voortzetten, zo veilig mogelijk. 

Gisteren, op 14 december, kondigde de overheid aan dat Nederland vanaf vandaag in een lockdown gaat. Ciro heeft al geruime tijd maatregelen genomen om de behandelprogramma's van onze patiënten te kunnen voortzetten op een veilige manier. Wij blijven dan ook geopend om zorg te bieden. Dit geldt ook voor het Academisch Slaapcentrum.

Wekelijks testen 

Één van de manieren waarmee we de veiligheid van onze patiënten waarborgen is een wekelijks testbeleid. Alle patiënten die in Ciro verblijven, worden wekelijks getest.

Assessment patiënten en nieuwe opnames worden op opnamedag getest, tenzij ze een negatieve test kunnen voorleggen ( < 72 uur).

Algemene maatregelen

  • Zolang er sprake is van het hoge aantal besmettingen in de maatschappij, verblijven patiënten op individuele kamers.
  • Afhankelijk van de situatie wordt beoordeeld of assesments en dagbehandeling kunnen doorgaan.
  • Binnen Ciro dragen zowel patiënten als medewerkers een mond/neusmasker, zonder uitzonderingen. 

Bezoekersregeling

  • Patiënten mogen nog maximaal 1 bezoeker per dag ontvangen. Bij de ingang staat een zuil waar handen gedesinfecteerd kunnen worden.
  • Bezoek van externen aan Ciro (bijvoorbeeld leveranciers), wordt geminimaliseerd.

Ciro blijft benadrukken hoe belangrijk het is om de veiligheidsmaatregelen, zowel in Ciro als thuis op te volgen. 1,5 meter afstand houden, regelmatig handen wassen en waar nodig een mondkapje te dragen. We blijven uiteraard de gehele situatie goed in de gaten houden en sturen indien nodig bij. Zo houden we Ciro samen veilig.