News

24-11-2016

Patients Academy: Informationevening in teken van 'griep en chronische ziekte'

Op maandag 26 september start om 18.45 uur de eerste bijeenkomst van de CIRO Patiënten Academy in Horn. Tijdens diverse open informatieavonden die onder deze vlag worden georganiseerd, wil CIRO alle mensen uitnodigen die te maken hebben met een longziekte, waaronder bijvoorbeeld astma en COPD.

“Met de Patiënten Academy willen we graag (oud-)patiënten met een longziekte verder helpen en eventuele familieleden of bekenden betrekken bij de verschillende thema’s die tijdens de informatieavonden worden besproken”, aldus Ingrid Augustin, Raad van Bestuur CIRO.

Gratis informatiebijeenkomst op 26 september

Met het najaar voor de deur start de CIRO Patiënten Academy op maandag 26 september met het thema ‘griep en chronische ziekte’. Longartsen dr. L. Vanfleteren en dr. F. Franssen vertellen over het verschil tussen griep, verkoudheid en een longontsteking. Ook wordt meer informatie gegeven over de veelbesproken griepprik. Want wat is nu een feit en fabel? Wel of geen griepprik?

Tijdens de avond kunnen lotgenoten met elkaar in contact komen en is er ruimte voor het stellen van vragen. De avond start om 18.45 uur (locatie Hornerheide 1, Horn) en duurt tot ongeveer 21.00 uur. De avond is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in het aangeboden thema. U hoeft niet verbonden te zijn aan CIRO.

U kunt zich inschrijven tot 22 september door een mail te sturen naar 
cirobestuurssecretariaat@ciro-horn.nl

Programma maandag 26 september 2016

18:45 – 19:00 uur Ontvangst
19:05 – 19:30 uur

'Griep, verkoudheid of longontsteking?',
door longarts dr. L. Vanfleteren

19:30 – 20:00 uur 'Griepvaccinatie: feiten en fabels',
door longarts dr. F. Franssen
20:00 – 21:00 uur Mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan