Nieuws

26-01-2018

Basisschoolleerlingen uit Roermond brengen bezoek aan Ciro

Gisteren mocht Ciro een grote groep enthousiaste leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit de wijk De Donderberg uit Roermond ontvangen.

Longarts dr. Frits Franssen legde de leerlingen alles uit over de werking van longen, longziekten en behandeling. De kinderen waren hiervan erg onder de indruk, zeker toen zij mochten ervaren hoe het voelt om door een rietje te ademen. Zo voel het ook voor veel mensen met een longziekte.

Rondleiding

Ook kregen de leerlingen een rondleiding door het centrum zodat ze met eigen ogen konden zien dat een goede behandeling alleen kan worden bereikt door samen te werken en maatwerk te bieden. Fysiotherapeut Anouk Vaes beantwoordde na de rondleiding verschillende vragen uit de zaal.

IMC Basis en Stichting IMC Weekendschool

Deze middag is tot stand gekomen in samenwerking met IMC Basis, wat is ontwikkeld door Stichting IMC Weekendschool. In dit programma krijgen leerlingen van groep 7 en 8 in het reguliere onderwijs les van enthousiaste gastdocenten uit allerlei vakgebieden: van advocaten en artsen tot kunstenaars en architecten. Zo maken ze kennis met de maatschappij en krijgen ze nieuwe vaardigheden.

Speciaal jaarprogramma

IMC Basis vult het reguliere onderwijsaanbod aan op speciaal geselecteerde scholen met een gevarieerd jaarprogramma dat leerlingen stimuleert de wereld met een open, nieuwsgierige, actieve en betrokken houding tegemoet te treden.

Leren over geneeskunde

De groepen 8 van de Vincent van Goghschool en De Kasteeltuin in Roermond zijn eerder gestart met het vak Geneeskunde. In dit vak laten verschillende zorgprofessionals uit eerste, tweede en derde lijn de leerlingen beseffen dat ons lichaam een geavanceerd systeem is. Aan bod komen gastdocenten zoals een huisarts, verloskundige, fysiotherapeut, oefentherapeut en diëtist, en krijgen de leerlingen een mini-EHBO les.