Nieuws

16-10-2023

Bestuursvoorzitter tekent MVO-beleidsverklaring

Op weg naar certificering op de MVO Prestatieladder.

 

Bestuursvoorzitter dr. Ingrid Augustin ondertekende onlangs de MVO-beleidsverklaring van Ciro. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is al jaren een belangrijk thema binnen de organisatie en is ook verankerd in het strategisch beleid 2020-2025. In de MVO-beleidsverklaring is vastgelegd waarom Ciro zoveel waarde hecht aan MVO en wat op dit terrein ondernomen gaat worden. Het lijdt geen twijfel: Ciro wil in januari 2024 een niveau 3 certificering op de MVO Prestatieladder behalen.   

De MVO Prestatieladder is een internationaal erkend certificatieschema geïnspireerd op de ISO 26000 richtlijn. Het bestaat uit de zeven kernthema’s: behoorlijk bestuur, goed werkgeverschap, mensenrechten, eerlijk zaken doen, consumentenaangelegenheden, circulaire economie en klimaatverandering en betrokkenheid bij en ontwikkeling van de samenleving. Certificeringsinstantie TÜV zal de MVO-prestaties van Ciro door middel van audits toetsen. 

Trots 

Bestuurder Ingrid Augustin is trots: “Uiteraard vind ik het bijzonder dat wij als relatief kleine, specialistische zorgaanbieder voorop lopen. Op dit moment is er in Nederland namelijk nog geen zorgaanbieder met deze certificering. We zetten al jaren stevig in op MVO. Ons strategisch beleid hebben we vier jaar terug gestoeld op de pijlers duurzaam en waarneembaar in elke stap die we zetten. En je ziet hoe dat overal steeds meer vorm krijgt, bínnen onze behandeling maar ook in alles eromheen. Van de nieuwbouw en renovatie tot het inkoopbeleid, HR-beleid en terreininrichting; MVO is overal het uitgangspunt. We blijven ons in dat opzicht ontwikkelen en we blijven groeien. Intussen zijn we zover dat we dit onafhankelijk getoetst willen hebben en ook op dit vlak verantwoording willen afleggen.”  

In alle opzichten duurzaam 

Het MVO-managementsysteem van Ciro is gebaseerd op de elementen people, planet en prosperity. Behalve bij de MVO Prestatieladder wordt ook aansluiting gezocht bij de door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) opgestelde richtlijnen in de Green Deal, het Integraal Zorgakkoord (IZA) en enkele van de global Sustainable Development Goals (SDG’s).  

Klik hier om de MVO-beleidsverklaring te lezen.