Nieuws

10-09-2019

Ciro neemt deel aan Open Monumentendag

In het weekend van 14 en 15 september 2019 zijn prachtige monumenten in heel Leudal gratis toegankelijk voor iedereen. Ook de twee historische rijksmonumenten op het terrein van Ciro zijn te bezoeken.  

Zowel de boskapel als het van oudsher zogenaamde lighuisje op het terrein zijn opengesteld voor bezoekers. In deze gebouwen staan ook bijzondere kunstwerken opgesteld. Het lighuisje op zichzelf is aan de binnenzijde tot algeheel kunstobject getransformeerd en geeft een unieke kijk op het verleden, heden en de toekomst. Daarnaast is dit ook meteen het laatste weekend dat de Ciro Artwalk (gratis) te bezoeken is. Meer dan 120 kunstwerken zijn dit jaar te bewonderen in de bosrijke omgeving van Ciro. 

Over de Ciro Artwalk

Ciro weet al vele jaren kunst en kunde met elkaar te verbinden door de Ciro Artwalk. “We zoeken met respect de ontmoeting met de patiënt, de maatschappij en de omgeving”, aldus Ingrid Augustin, bestuurder van Ciro. “Kunst kan confronteren, maar geeft ons als expertisecentrum een extra opening om het gesprek aan te gaan met onze patiënten. Juist door deze dialoog wordt kennis gedeeld die op het eerste gezicht niet zichtbaar is. Het biedt onze behandelaars mogelijkheden om buiten de eigen kaders te denken en zo daadwerkelijk te vernieuwen in de zorg. Graag laten we ook bezoekers kennismaken met kunst én Ciro.”

De Ciro Artwalk is nog iedere dag tot 16 september gratis te bezoeken. 

Meer weten over de Open Monumentendag en alle deelnemers van de gemeente Leudal? Kijk dan hier