Nieuws

22-11-2021

Ciro treft extra coronamaatregelen

Tot 6 december geen nieuwe opnames en geen doordeweeks bezoek meer.

Er zijn momenteel veel coronabesmettingen in Nederland, zeker in het zuiden. Ook in Ciro zijn mensen positief getest. Om verdere verspreiding tegen te gaan, hebben we een aantal extra maatregelen getroffen. Die gaan op 22 november in en gelden tot ten minste 6 december.

Er is per direct een opnamestop voor nieuwe patiënten. We nemen alleen nog patiënten over die uit het ziekenhuis komen, als we tenminste plek hebben. Zo proberen we de ziekenhuizen mee te ontlasten. Patiënten die reeds gestart zijn met hun revalidatie, kunnen hun behandeling in Ciro gewoon voortzetten. De zorg gaat wat dat betreft gewoon door.

Geen bezoek doordeweeks

Om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken, is besloten doordeweeks tijdelijk geen bezoekers meer in Ciro te ontvangen. De patiënten die in het weekend in Ciro verblijven en niet op de isolatieafdeling liggen, mogen wel bezoek ontvangen. Het gaat dan om maximaal twee mensen per dag. We begrijpen dat deze bezoekbeperking voor onze patiënten heel erg vervelend is en hopen deze maatregel snel weer los te kunnen laten.