Nieuws

31-08-2023

ERS lifetime achievement award voor prof. dr. Martijn Spruit

Ciro bestuurslid prof. dr. Martijn Spruit krijgt op 9 september 2023 tijdens het ERS International Congress in Milaan de ‘ERS lifetime achievement award for allied respiratory professionals’ uitgereikt.  

Het is Martijns ambitie om de gezondheidsstatus van patiënten met een chronische luchtwegaandoening te verbeteren. Als wetenschapper op het gebied van fysiotherapie en revalidatie heeft hij vanuit Ciro enorm veel onderzoeken geïnitieerd en begeleid en heeft als (co-)auteur meer dan 400 artikelen gepubliceerd. Hiermee draagt hij bij aan een verschuiving van focus op medicamenteuze therapie naar geïntegreerde paramedische gezondheidszorg. Daarnaast zet hij zich in verschillende rollen al jaren actief in voor de European Respiratory Society (ERS) en European Lung Foundation (ELF).  

Mooie opsteker 

Het is prachtig dat de tomeloze inzet van Martijn nu met deze bijzondere award expliciet wordt gewaardeerd. Martijn is dan ook enthousiast: “Ik was enorm verrast met deze mooie erkenning. Vooral ook omdat deze award onderstreept hoe groot het belang van een holistische benadering van de patiënt met een chronische longaandoening is en hoe nodig en zinvol geïntegreerde paramedische zorg daarbij is. Ik realiseer me terdege dat ik deze award mede te danken heb aan de inspanningen van mijn collega’s. Ik zie het dus vooral als een erkenning voor Ciro als kennis- en behandelcentrum.”