Nieuws

06-07-2022

Prof. dr. Daisy Janssen ontvangt de FERS Award

Op 1 juli werd prof. dr. Daisy Janssen, specialist ouderengeneeskunde in Ciro bekroond tot Fellow of the European Respiratory Society (FERS). In totaal kregen 19 ERS-leden verspreid over heel Europa dit jaar deze erkenning voor hun uitmuntende bijdragen in onderzoek, onderwijs en klinisch leiderschap.

De award is, na haar benoeming tot hoogleraar Ouderengeneeskunde en de MRS Mid-Career Award die Daisy onlangs ontving, wederom een mooie erkenning voor vele jaren van hard werken. Naast het behandelen van patiënten met complex chronisch longfalen en hartfalen zet Daisy zich onvermoeibaar in voor onderzoek om diagnose en behandeling te verbeteren. Ze richt zich hierbij met name op de palliatieve zorg omdat ze van mening is dat daar nog veel winst te behalen is.

FERS

Met het behalen van de award mag Daisy de titel FERS achter haar naam gebruiken. Ze is daarmee in Ciro de derde medewerker die deze titel mag voeren. Bestuursleden prof. dr. Martijn Spruit en prof. dr. Frits Franssen ontvingen deze erkenning al eerder.