Nieuws

17-08-2023

Renovatiewerkzaamheden afgerond

Vandaag vieren we dat ruim een jaar na de oplevering van de nieuwbouw, ook de laatste gangrenovatie is opgeleverd. Al vóórdat Ciro in 2021 startte met de sloop van 300 m2 en de nieuwbouw van 1.400 m2 met 37 eenpersoonskamers met eigen sanitair, werd één gang van het ‘oude gebouw’ opgeknapt. Intussen zijn ook de andere gangen aangepakt; plafonds, sanitair, vloeren en verlichting zijn vernieuwd en alles is voorzien van een nieuwe verflaag.

Eveline Timmer, facilitair coördinator is tevreden: “Het ziet er in Ciro weer overal heerlijk fris uit. Het is een drukke periode geweest, want behalve dat er stevig is gerenoveerd, is er intern ook heel wat verhuisd. Patiëntkamers, kantoren, overlegruimtes; naar alle ruimtes werd gekeken om ze zo optimaal mogelijk te benutten en ook de routing voor patiënten te optimaliseren. Zo hebben we bijvoorbeeld de onderzoekruimtes nu geconcentreerd in de ‘diagnostiekgang’.

Nog genoeg op de planning

Maar ook nu het zogenaamde ‘revitalisatieproject’ is afgerond, kan Eveline nog zeker niet achteroverleunen. “Op dit moment zijn we druk met de vervanging van de hoofdverdeelkast en de warmwatervoorziening, de installatie van nieuwe luchtbehandelingskasten, de herinrichting van het parkeerterrein en de bewegwijzering. Daarnaast is een begin gemaakt met de ontwikkeling van de nieuwe multifunctionele ruimte op de plek waar vroeger het zwembad was. Bovendien staan nog wat aanpassingen voor onze centrale hal ‘de Piramide’ op de planning. Daar worden de receptie en dagbehandelingsruimte gemoderniseerd.” Er is dus nog genoeg te doen. Want niet alleen zorginhoudelijk, maar op alle mogelijke manieren blijft Ciro zich ontwikkelen met oog voor detail én oog voor de omgeving.

jos.png