Nieuws

22-09-2023

Waardevolle deelname van Ciro aan het ERS-congres

Van 9-13 september vond het congres van de Europese Longvereniging (European Respiratory Society, ERS) plaats in Milaan. Meer dan 20.000 (!) bezoekers hebben hun kennis gedeeld en ervaringen uitgewisseld. Ook Ciro was weer goed vertegenwoordigd.

Zo presenteerden Anouk Muijsenberg, Kiki Waeijen-Smit, Maarten Van Herck en Roy Meys hun onderzoek tijdens verschillende postersessies. Anouk Vaes, Ianthe Piscaer, Maarten Van Herck, Rein Posthuma en Sarah Houben-Wilke gaven een presentatie over hun onderzoek voor een groot publiek. En prof. dr. Daisy Janssen, specialist ouderengeneeskunde in Ciro en hoogleraar Ouderengeneeskunde aan Maastricht University heeft – als hoofdauteur – de ERS richtlijn palliatieve zorg voor mensen met COPD of interstitiële longziekte (ILD) gepresenteerd.

ERS presentaties Ianthe.jpgERS daisy.jpg

Lifetime achievement award

Ook voor twee bestuursleden van Ciro lag er een grote taak. Prof. dr. Frits Franssen verzorgde en begeleidde diverse lezingen. Prof. dr. Martijn Spruit zat diverse ERS-sessies voor en voelde onderzoekers stevig aan de tand. Als kers op de taart kreeg Martijn Spruit de ‘lifetime achievement award for allied respiratory professionals’. Een prachtige erkenning voor het werk dat hij als wetenschapper verricht.

ERS award martijn.jpg

Het was al bij al weer een hele succesvolle deelname en waardevolle bijdrage van Ciro aan het ERS-congres.