Nieuws

09-07-2020

Jos Donkers neemt cheque 6000 euro namens Longfonds in ontvangst

Vandaag nam Jos Donkers namens het Longfonds een cheque van 6000 euro in ontvangst. Het bedrag is eerder opgehaald door Ciro Academy met inschrijfgeld van de online webinar 'Geïntegreerde longrevalidatie bij COVID-19 patiënten', en komt ten goede aan onderzoek naar longherstel in relatie tot het coronavirus. De cheque werd door Ingrid Augustin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Ciro overhandigd.

“Dit is niet alleen een prachtig gebaar maar ook nog eens een mooi bedrag”, geeft Donkers aan. Jos Donkers is actief als coördinator bij Longpunt Weert en lid van de LED-groep (longervaringsdeskundigen) van het Longfonds. Daarnaast is hij al jaren betrokken bij Ciro (tot vrij recentelijk als voorzitter van de cliëntenraad).

De door Ciro Academy (in nauwe samenwerking met Maastricht UMC+) georganiseerde online webinar voor zorgprofessionals trok afgelopen 12 mei maar liefst 800 kijkers. De helft van de opbrengst van de inschrijving (7,50 euro per deelnemer) is ten goede gekomen aan het Longfonds.

Op de foto:

​Voor – Jos Donkers
Links achter – Ingrid Augustin