Nieuws

19-06-2017

Jubileumeditie Ciro Artwalk door Gouverneur Bovens geopend

Gisteren is de 10e editie van de Ciro Artwalk, een unieke kunstwandeling in het groen door Gouverneur Bovens officieel geopend. Bezoekers kunnen vanaf nu tot en met 18 september dagelijks gratis een bijzondere route in en rondom het terrein van Ciro in Horn lopen. Bijna 200 kunstwerken van prominente beeldhouwers zijn hier de komende drie maanden te bewonderen.

Ciro Artwalk 18-6-2017-1.jpg

Gouverneur Bovens knipt - na een mooie toespraak waarin onder andere de geschiedenis van Ciro, de regio én de link met kunst werden aangehaald - het openingslint door.

Anders kijken
De Ciro Artwalk past in de gedachte dat creativiteit de bodem moet zijn om de beste zorg te leveren. Met anders kijken kunnen vastgeroeste patronen worden doorbroken en dat maakt ooit het verschil. Net zoals Ciro het verschil wil maken met de gespecialiseerde behandelingen voor patiënten met zeer ernstige long- en hartaandoeningen. 

Kunst, natuur en zorg komen samen
Alle opgestelde werken van de Ciro Artwalk vormen samen met de bosrijke omgeving een bijzonder geheel. “De beelden roepen verschillende emoties op - kunnen confronterend of juist grappig zijn, maar geven vooral ruimte aan eigen verbeelding. De kunstwandeling in het groen zorgt voor ontspanning en nodigt uit tot een goed gesprek. Juist dit zijn twee elementen die patiënten van Ciro tijdens een zwaar revalidatieprogramma verlichting kunnen bieden”, aldus Ingrid Augustin, Raad van Bestuur Ciro.

Ciro Artwalk 18-6-2017-2.jpg

Gratis toegankelijk voor iedereen
De Ciro Artwalk is nog tot 18 september 2017 iedere dag gratis toegankelijk van 9.00 tot 17.00 uur. De wandelroute in het bos gaat over verharde paden en is daarmee ook geschikt als uitje voor mensen met een beperking. De start is bij de receptie/hoofdingang van Ciro, waar ook een gratis wandelbrochure verkrijgbaar is. Kijk hier voor meer informatie.